Vivium Torendael 

Vivium Torendael is in de zomer van 2016 verbouwd tot een bijzondere locatie in Amsterdam Zuid, waar mensen met dementie kunnen wonen en leven zoals thuis. Een herkenbare omgeving waarin bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuzes kunnen blijven maken en waar de nadruk op welzijn ligt. In totaal zullen zo’n 130 mensen met dementie in Vivium Torendael kunnen gaan wonen.

In 2012 was Vivium Torendael op zoek naar een full-IP telefonieplatform en verzoekt een selectie van leveranciers om een voorstel te presenteren. Saylus is daar één van en wordt uiteindelijk uitgekozen om de telefooncentrale te plaatsen.

Veluwenlaan 21
1079 PX Amsterdam-zuid
Tel: 020 546 1600
www.vivium.nl

Klant sinds: Sinds 2012

Vraag:
Vivium Torendael wil gefaseerd over naar een nieuwe omgeving. De aangeboden oplossing moet flexibel zijn en passen bij de toekomst van Vivium Torendael. Het is van groot belang dat de nevenlocaties gekoppeld kunnen worden aan de hoofdlocatie. Hierbij mag het niet uitmaken op welke locatie een gebruiker zich bevindt: het moet altijd mogelijk zijn het eigen nummer te behouden.

Centrale receptie/Telefoniste dient:

  • In één oogopslag te kunnen zien wat de status is van collega’s;
  • Bij inkomende oproepen, zonder afgeschermd- of geheim nummer, te weten wie er belt, hoelang men in de wacht staat, etc…;
  • Eenvoudig en intuïtief te zijn.

Helpdesk
Voor klantcontactcentrum geldt hetzelfde als voor de telefoniste: statusinformatie en monitoring zijn erg belangrijk. Ook voor deze afdelingen is het belangrijk om direct te kunnen zien wie er beschikbaar is om een gesprek correct en snel te kunnen beantwoorden. Een eenvoudig keuzemenu kan de snelheid van de gespreksafhandeling verbeteren. Ook is zichtbaar welke agenten zijn ingelogd en hoelang de wachtrij is. Een uitgebreide rapportage maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in de gespreksafhandeling, waarmee het management handvatten heeft om te kunnen sturen op verbeterpunten.

Beheer
De telefooncentrale dient eenvoudig beheerd te kunnen worden. Zowel de telefooncentrale als de software, ten behoeve van de telefoniste en het klantcontactcenter, kunnen door Vivium Torendael zelf worden beheerd

Oplossing:
Saylus heeft geadviseerd om de NEC iS3000 Sipserver te gaan integreren. Deze sipserver is een volwaardig telefonieplatform voor de grootzakelijke markt en beschikt over de meest voorkomende telefoniefaciliteiten zoals doorschakelen, in de wacht zetten en groepsschakelingen.

De bijbehorende BusinessConneCT applicatie (met Telefoniste, Agent en Medewerkers rollen), geeft volledig inzicht in de beschikbaarheid en bereikbaarheid van alle medewerkers. Het grote voordeel: geen lange wachttijden meer! De mogelijkheid om rapportages te maken, geeft inzicht in de feitelijke bereikbaarheid en de mogelijkheid om hierop te sturen.
De Sipserver kan echter veel meer. De NEC Sipserver is zeer sterk in flexibiliteit over verschillende locaties met behoud van het eigen nummer. Deze faciliteit, desksharing genaamd, is zelfs mogelijk op Dect handsets. Saylus heeft één telefonieserver geplaats, waar de hele organisatie op aangesloten kan worden. Bij een groei van over de 10.000 aansluitingen, is de geboden oplossing ruim voldoende.