Op dit moment is een team van Saylus op Malta aan het werk om een nieuw CPR-systeem te installeren in het Mater Dei Hospital. Dit CPR-systeem kan ingezet worden bij calamiteiten om meerdere specialisten tegelijk op te roepen.

Al enige tijd draaide het ziekenhuis een test van dit systeem en dit is hen dusdanig goed bevallen, dat ze Saylus het afgelopen jaar de opdracht hebben gegeven om het volledige systeem te integreren. Het grote voordeel van dit systeem is de eenvoudige manier van oproepen, de berichtgeving op de telefooncentrale en de mogelijkheid tot het automatisch opzetten van conference calls.

Redundante server

Daarnaast installeert Saylus bij het ziekenhuis ook een redundant NEC sip@net server (VoIP telefonie), zodat er een maximale uptime gegarandeerd kan worden. Dit alles wordt geïnstalleerd op de high-end servers van NEC. Het ziekenhuis maakt gebruik van maar liefst 4000 telefoontoestellen.

Langdurige samenwerking Mater Dei Hospital

Saylus werkt al ruim 20 jaar voor dit ziekenhuis en heeft om hen goed van dienst te kunnen zijn een eigen vestiging op Malta (VRC Telecom LTD). Het Mater Dei Hospital op Malta is het grootste en belangrijkste ziekenhuis op het eiland. Een perfect werkend calamiteiten systeem is letterlijk van levensbelang voor de bevolking van Malta.