De installaties bij het Mater Dei Hospital op Malta zijn inmiddels achter rug. Onze medewerkers Gradus, Andre en Jacco vertellen over hun ervaring. Is het werken op Malta heel anders dan het werken in Nederland? Hoe verloopt het contact met de opdrachtgever? Is er een groot cultuurverschil? En is er ook nog ruimte voor leuke activiteiten?

“De werkzaamheden zijn goed en binnen de geplande tijd verlopen. De redundante NEC sip@net server draait en ook de Mobicall werkt helemaal naar behoren. Het CPR-systeem is voorbereid en wordt nu uitvoerig op details getest door de klant. Zodra alle wensen van de klant in kaart gebracht zijn zal het systeem, tijdens een vervolg bezoek in april, voorzien worden van de juiste programmeringen en kan het project afgerond worden.”

Hard werken, maar ook genieten
“Met 3 engineers voor 2 weken op een klus in het buitenland is een goede voorbereiding en taakverdeling nodig. Er is op werkgebied geen cultuurverschil. De manier van werken en de werktijden zijn bijvoorbeeld hetzelfde als bij ons. We maken iets langere dagen, maar dat heeft met efficiëntie te maken, zoveel mogelijk werk verrichten in de relatief korte tijd die we op Malta zijn. Gelukkig is er naast het harde werken ook wel tijd voor een beetje lol op het mooie eiland. Zo zijn we wezen quadrijden en hebben we rondgereden met onze auto. Ook kun je er overheerlijk Italiaans ijs eten.”

Veel vertrouwen
“Omdat we al ruim 20 jaar voor deze klant werken is de relatie erg goed. We kennen het bedrijf van onder tot boven. Op verschillende momenten tijdens het project hebben we besprekingen met de contactpersoon en praten we alles bij. Verder kunnen we onze gang gaan, het vertrouwen is er van beide kanten.”