Gerard, vertel eens wat over jezelf. Met wie hebben we het genoegen?

Mijn naam is Gerard Dokter, 45 jaar en woonachtig in Steenwijk,  vader van 3 kinderen, Duco, Teun en Maud en man van een lieve vrouw (Marleen). Daarnaast heb ik een hond en een kat. Hobby’s: muziek/concerten, bioscoop, uit eten, klussen/tuinieren, voetbal en van mijn kinderen genieten. 20/25 jaar actief in de sales, diverse functies gehad. Laatste functie accountmanager bij Lebara Mobile voor Noord/Oost Nederland.

Nou bij deze, nogmaals welkom bij Saylus! Hoe zijn de eerste weken tot op heden verlopen?

De wereld van telecom is mij natuurlijk niet nieuw. De wereld van de “vaste” telefonie is dat wel. Kortom mijn eerste periode staat wel echt in het teken van het opnemen van alle materie en het luisteren naar onder andere mijn collega’s. Ik ga mij met name bezig houden met onze Cloud telefoniedienst Flexus en alle bijkomende zaken. Gelukkig is deze dienst in de basis zo compleet en eenvoudig, dat ik al snel mijn eerste gesprekken met klanten uit mijn netwerk kan doen. Uiteraard is het wel druk en, vooral nu met de huidige perikelen, soms ook wel chaotisch, maar dat is alleen maar een mooie uitdaging.

Ik was op voorhand natuurlijk al bekend met het feit dat Saylus, met 15 medewerkers, een relatief kleine organisatie is qua aantal medewerkers, maar de klanten die al jaren door Saylus bediend worden zijn dat zeker niet! Ik klapperde met mijn oren toen ik namen van grote ziekenhuizen en industrie voorbij hoorde komen, zelfs in het buitenland! Heel bijzonder. Het tekent Saylus ook wel dat het ook echt een hechte organisatie is. Het is niet slechts een werkrelatie. Men weet veel van elkaar, ook privé. Sterker nog, dit geldt ook voor veel klanten. Hierdoor heb ik wel extra zin gekregen om dit tot een mooi succes te gaan maken!

Kortom, je begint in een nieuwe functie bij een nieuwe organisatie. En je krijgt gelijk te maken met de Corona-crisis.. Hoe ervaar je dit tot op heden?

Kort samengevat: hectisch en onwerkelijk. We werken op dit moment veelal flexibel vanuit huis, maar met behulp van alle moderne middelen, waaronder Business ConneCT van NEC, werken we toch echt samen. Collega’s zitten weliswaar op afstand, we hebben toch erg intensief contact met elkaar. Je merkt wel dat het er in eerste instantie, net als bij veel andere bedrijven, even wat onduidelijkheden waren over hoe we ons werk zouden gaan voortzetten. Met een dag was dit echter ook wel grotendeels ingericht en kan ik tot op heden vanuit huis “gewoon” aan het werk.

Vanuit de collega’s begrijp ik dat het op dit moment topdrukte is. Veel klanten moeten nu oplossingen bedenken om vanuit huis te werken en alle zorgklanten hebben ook intensieve ondersteuning nodig. Wat ik persoonlijk wel erg mooi vond, is dat ik gelijk vanaf dag 1 ben gaan meedraaien in het contact opnemen met bestaande klanten om te vragen waar we kunnen ondersteunen. Het merendeel van de klanten die op Flexus draait heeft eigenlijk met een paar keer klikken een thuiswerkplek ingericht, dus daar heerste eigenlijk best veel rust. Het geeft mij daarom ook de mogelijkheid om direct vanuit de praktijk van klanten te horen hoe de dienstverlening van Saylus is en hoe telefonie uit de Cloud nou wordt ingezet.

Dat lijkt me een pittige binnenkomer?

Ja en nee. Er komt veel op je af in korte tijd, maar ik probeer alles zo gestructureerd mogelijk aan te pakken. Eerst stapsgewijs de materie eigen maken met behulp van (online) trainingen en daarnaast maak ik gretig gebruik van alle kennis binnen de organisatie. Ik ben er van overtuigd dat er een blijvende verandering gaat plaatsvinden door deze hele situatie, uiteindelijk brengen tijden als deze vaak veel innovatie en andere werkwijzen met zich mee.

Wat is je in deze gekke tijd het meest opgevallen aan Saylus?

Zoals gezegd een kleine club, gezellig maar toegankelijk. Je hoort overal dat iedereen klaarstaat voor zijn of haar klanten, hier merk ik het ook echt! Natuurlijk gaat er ook wel eens iets fout, of zijn er zaken die efficiënter kunnen, maar het gaat vooral om het bedenken van oplossingen. De gemiddelde leeftijd binnen Saylus ligt ook een stuk hoger dan ik had verwacht. Dit brengt dus met zich mee dat er daardoor heel veel kennis is op het gebied van traditionele telecom (ik kan het nog echt niet volgen, het gaat zo snel soms) waardoor men niet plat naar het bellen kijkt, maar ook naar alle randzaken die van invloed kunnen zijn. Het gaat echt nog wel even duren voordat ik die kennis allemaal tot mij heb genomen!

Zie je nog bepaalde punten vanuit je vorige functie terugkomen in je rol bij Saylus?

Verkoop is verkoop. Belangrijk is om respect voor je klant te tonen, goed te luisteren, goed behoeften te bepalen en proberen mee te denken. Daarnaast is het creëren van gunning altijd heel belangrijk,  door er te zijn voor de klanten en je afspraken na te komen

We wensen je veel succes met je nieuwe functie en gaan je natuurlijk helpen waar mogelijk! Ook vanuit huis.

Gerard is vanaf heden direct bereikbaar op zijn rechtstreekse mailadres: gerard@saylus.com en op zijn mobiele telefoonnummer 0610652930.